Når man er kommet dertil hvor man gerne vil have en øjenoperation, og måske ligefrem har været til forundersøgelserne, så er det altid en god ide at gå igennem tjeklisten. Øjenlaser er ikke noget man lave for sjov, og hvis ikke du har styr på dine ting, så er det svært at slappe af.

Øjenlaser er en helt ufarlig øjenoperation, men du skal selv slappe af og føle dig tryg ved din beslutning, klinikken og ikke mindst øjenlægen som skal lave øjenoperationen.

Metoden
Du skal have valgt den rigtige metode. Ikke kun for at du kan tænke på det, men også for at du skåner dit øje bedst muligt.

LASEK – er metoden hvor man arbejder med en alkoholdopløsning på øjet, den er mere skånsom, men kræver et par ekstra fridag.
LASIK – er metoden hvor man skær en flap i øjet, og kan se dagen efter, men med en flap til følge.

Har du undersøgt godt nok hvilken metode som er den rigtige for dig?

Klinikken
I Danmark kræver det ikke særlig meget at drive en øjenklinik som laver øjenlaser. Det er bogstaveligt talt noget som alle kan gøre, og derfor er det også vigtigt at du undersøger detaljerne omkring din øjenklinik nøje.

Hvem står bag klinikken som ejer?
Hvor længe har den eksisteret?
Er der nogen i dit netværk som har erfaringer med den?

Prisen
En øjenlaser øjenoperation svinger meget i pris. Det skal aldrig være prisen som er afgørende for hvilken metode eller klinik man vælger, da det i sidste ende kan være meget dyrt. Derfor er det dog værd at undersøge tingene, og kigge f.eks. på Memira og GodtSyn som er samme sted, blot to forskellige navne og to forskellige priser.

Har du undersøgt priserne?