Ofte stillede spørgsmål

En øjenoperation er en stor beslutning, og af erfaring ved vi at der er mange spørgsmål. Her på siden har vi forsøg at samle de mest almindelige som opstår i forbindelse med en SMILE Øjenoperation. Er der alligevel noget som du savner svar på, så hold dig ikke tilbage med at skrive til os.

Gør en SMILE Øjenoperation ondt?

Det korte svar: Nej!

Inden selve SMILE operationen får du nogle øjendråber. Disse øjendråber føles ligesom at få vand i øjet, og du har dermed ingen smerte forbundet med dette. Under selve din SMILE Øjenoperation vil dit øje være bedøvet af førnævnte øjendråber og du vil derfor ingenting mærke her.

Efter selve SMILE øjenoperationen vil dit øje naturligvis reagere på at der har været noget “fremmet” inde i øjet, men folk der har fået udført en SMILE synskorrigerende operation betegner det som en mild gene, men ikke smerte. Dette er en af fordelene ved en SMILE Øjenoperation fremfor andre metoder til en øjenoperation.

Kan jeg blive blind af en SMILE øjenoperation?

Nej, der er ingen registrerede tilfælde om nogen som er blevet blinde af en SMILE Øjenoperation. Der findes rigtig mange øjenlæger som selv har valgt at få en SMILE behandling, hvilket skyldes at metoden er så gennemtestet at risikoen for komplikationer er minimal.

Hvornår kan jeg se normalt igen?

En af de store fordele ved en SMILE Øjenoperation er at du kan se umildbart efter øjenoperationen og om ikke andet vil dit syn blive normalt indenfor de første 24 timer. Du må dog ikke regne med at kunne køre hjem, hverken i bil eller på cykel umiddelbart efter operationen, dette vil være uansvarligt.

Kan jeg få tilskud til min SMILE Øjenoperation

Det offentlige betaler omkostningerne til en øjenoperation, hvis man opfylder kravene. Disse regler er utrolig komplicerede at finde ud af, men kort fortalt skal man have:

 

Mere end +/- 6 på begge øjne
Forskellen på disse skal være mere end +/-3
Man skal have særlige behov, som f.eks. røgdykker

Dertil skal man ligge at når man vælger en øjenoperation igennem det offenligt, kan man ikke selv vælge metode, klinik og øjenlæge. Er man medlem af Sygeforsikringen “Danmark” i en gruppe med operationsdækning, vil man kunne få tilskud til behandling på en privat klinik. Kontakt “Danmark” for nærmere information.

 

Hvis du ikke er berettiget til en SMILE øjenlaseroperation betalt helt eller delvist af det offentlige eller af din sundheds- eller sygesikring, tilbyder flere mange klinikker ofte afdragsordninger. Da det er en stor økonomisk afskrivning, kan det for mange være en lettelse at kunne bryde betalingen op i mindre rater.

Find ud af om du kan få en SMILE øjenoperation

Få svar på om du kan få en SMILE øjenoperation med vores gratis test.