Modtag fuld løn efter din øjenoperation.

Det er ikke alle som er egnet eller ønsker en LASIK eller SMILE Øjenoperation, hvilket også betyder at man kan risikere at have brug for sygedage efterfølgende.
I de fleste tilfælde vil man fra arbejdsgiversside få oplyst at dette ikke er muligt, da en kosmetisk øjenoperation ikke er nødvendig og derfor ikke bliver dækket af reglerne omkring sygedage og sygedagpenge-refundering, men det fastslår en ny dom er forkert.

Dansk El-Forbrund er noget overraskende anklagere, og er yderst tilfredse med deres faglige voldgift sejr, som vil være med til at statuere et eksempel fremafrettet.

Afgørelsen begrundes med at det ikke er selvforskyldt fravær, og man derefter efter en øjenoperation har ret til løn under sygdom – ligesom at arbejdsgiver har ret til at få refunderet sygedagpenge, såfremt at dette måtte blive aktuelt.

Havde man der i mod selv været skyld i sin synsnedsættelse, altså hvis man selv var skyld i at man benytter briller eller linser, så havde sagen set anderledes ud.

Sagne som Dansk El-Forbund kørt, handlede om en 52 årige mand, som i 2013 fik fortaget en RLE (linseskifte) operation, og efterfølgende var blevet trukket for 52 timers sygdom.

Operationen var sket efter eget ønske.