Hvis du besøger din lokale optiker forretning eller din øjenlæge, og spørg ind til øjenlaser, så er der aldrig nogen som direkte anbefaler det. Nogen øjenlæger eller optikere er mere positive overfor øjenlæger end andre, men derfra også til at anbefale det er der langt i deres verden.

Den uvidne

Denne optiker eller øjenlæge er meget bange for at tale om noget som de ikke kender til. De har hørt at øjenlaser vil ødelægge deres erhverv og de vil bliver arbejdsløse. Samtidig har de lært på skolen at man ikke kender følgerne af disse operationer og man ikke ved om folk vil dø flere år efter pga. deres øjne.
Faktum er at man ikke ville kunne sende maskiner til øjenlaser operation på markedet, og lave øjenlaser operation hvis de ikke var sikre. Dette ville sundhedsmyndighederne aldrig tillade – og forretningen ville nok heller ikke holde særlige længe.

Hørt om komplikationer

Så er der optikeren eller øjenlægen som har læst i deres fagforeningensblad eller hørt fra en kollega om nogen som har oplevet komplikationer efter en øjenlaser operation. Det er ligesom med alle andre operationer, naturligvis er der en risiko for at der kan ske en komplikation, men chancen for at noget direkte går galt er ekstremt lille. Der findes ikke dokumenteret tilfælde hvor en øjenlaser har været skyld i at patienten er blevet blind efterfølgende.

Den sidste årsag kan være ansvarsfraskrivelse. Hvis du for en øjenlaser operation, og der sker noget uventet, så kan du ubevist kaste skylde på vej tilbage på optikeren eller øjenlægen. Disse kan være store tilhænger af øjenlaser, men ønsker ikke at anbefale det pga. ansvaret som der ligger i dette.

Ud af ovenstående kan vi udlede at der kan sidde nogen optikere og øjenlæger som er meget positive overfor øjenlaser, men som ikke ønsker at anbefale øjenlaser pga. uvidenhed eller ansvar.