Guiden til en øjenoperation

[vc_row][vc_column width=”3/4″ css=”.vc_custom_1438607695724{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1438607713137{background-image: url(https://smile-oejenoperation.dk/wp-content/uploads/2013/08/cropped-cropped-photodune-661226-happy-couple-enjoying-outdoors-m-1.jpg?id=251) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}” el_class=”top-banner”]
[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text css=”.vc_custom_1438608203807{padding-top: 10px !important;padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;}”]

Alt om SMILE Øjenlaser

Når du går med overvejelser om en øjenoperation, er det vigtigt at du undersøger alle muligheder og sætter dig ind i alle detaljer. En øjenoperation er, uanset type og metode, et unaturligt indgreb i din krop. Dine øjne er en af dine sanser og kan ikke erstattes. Der er ikke kendskab til nogen som er blevet blinde af en øjenoperation, men derfor er det stadig vigtigt at du som patient tager aktiv stilling til hvordan dine øjne skal behandles og hvem som skal gøre det.

En øjenoperation er en beslutning for livet, og det er vigtigt at du kender forskel på metoder, steder etc. – inden du kaster sig ud i markedet. Der er mange penge i øjenoperationer, og det er et “rutine-job” for øjenlægen – men for dig er det noget helt særligt, og du skal derfor vælge det sted som du følger dig mest tryg og sikker ved – og ikke bare det sted som har de bedste reklamer.

Brug din sunde fornuft og spørg ind til tingene. Er der noget som din øjenlæge eller optiker ikke svare på eller forsøger at omgåes, så spørg ind til detaljer og gå dem på klingen – du er patienten og det er dig som betaler deres løn.

Herunder vil du kunne følge en øjenoperation i 10 step. Lige fra de første tanker om øjenlaser til hvor du vil være efterølgende – og hvad resultat du kan forvente. Velkommen til den ultimative guide til en øjenlaser operation.

1. TANKEN OM EN ØJENLASER OPERATION

Næsten alle linsebrugere eller folk som har briller, har på et eller andet tidspunkt hørt om øjenlaser. Du har sikkert indtaget en eller anden holdning til dette. Enten syntes du at det lyder meget spændene eller også har du meget hurtigt bestemt dig for at det bestemt ikke er noget for dig – måske du lige frem har dannet en tanke om at øjenlaser er dødens farligt.

Uanset hvad du tænker om øjenlaser eller øjenoperation, så er der en grund til at du sidder her og læser her. Læser du videre og bestemmer dig for at en øjenoperation ikke er noget for dig – så har du undersøgt tingene og aktivt taget stilling. Måske du læser videre og finder det spændene og bliver klogere.

Det vigtige her og i ovenstående er blot at du ikke tager stilling til øjenlaser, uden at have undersøgt tingene, uanset om du vil have en operation eller ej. Du skylder dine øjne og din krop at bruge 10 minutter på at sætte dig ind i detaljerne om øjenlaser.

2. OVERVEJELSEN OM EN ØJENOPERATION

Når du er færdig med at læse hele denne siden igennem, så vil du måske gå ind i overvejelse fasen. Det er her hvor det er vigtigt at du holder cons mod pros. Hvad vil en øjenoperation betyde for dig, hvorfor vil du have en, hvilken metode vil være rigtigt, vil du nu overleve (ok, bare rolig!).

Denne fase er der mange som glemmer. Måske har de set en tv reklame eller hørt en radio reklame omkring det at få en øjenoperation, har bestilt en gratis forundersøgelse og sidder nu hos optikeren som meget gerne vil sælge dig en øjenoperation. Er du nået her til, så fortæl pænt at du gerne vil have lov og gå hjem for at tænke over tingene. Modsætter øjenlægen eller optikeren sig dette, så er de ikke deres job værdig!

Alle professionelle som arbejder med øjenoperationer, øjenlaser eller øjne i det heletaget bør vide at det er en meget vigtig beslutning at få en øjenoperation, og vil de ikke respektere at du skal hjem og tingene over tingene, så er det på ingen måde der du skal vælge at få din øjenoperation!

 

3. METODE TIL ØJENOPERATION

Hvis du er nået dertil hvor du har besluttet at ud gerne vil have en øjenoperation, så er det yderst vigtigt at du sætter dig godt ind i hvilke metoder der findes, hvad du ønsker og ikke kun begrænser dig til den eller de metoder som en enkelt øjenklinik tilbyder.

Hvis vi kigger på øjenlaser først, så findes der som udgangspunkt 3 metoder som er populære og er mest benyttet. De fleste klinikker har haft nogen smarte marketingsfolk til at give disse metoder nogen andre navne, og derfor kan det nogen gange være svært at finde rundt i dem.

PRK / LASEK
PRK (Photorefractive keratectomy) og LASEK (Laser-Assisted Sub-Epithelial Keratectomy) er de ældste metoder til øjenlaser operationer i norden.

Metoden har den fordel at man ikke skær i øjet, og dermed bevare dette intakt og uskåret. Dertil skal man så ligge den ulempe at man skal bruge op til en uge på at komme sig efter operationen. Det er en investering med et godt afkast.

LASIK / FS LASIK
LASIK (LASer assisted In situ Keratomileusis) og FS LASIK (FemTo LASer assisted In situ Keratomileusis) er næsten samme metode. Med denne model skær man en lille flap i hornhinden og løfter denne op. Forskellen på de to metoder er at ved LASIK skærm man med en skalpæl og med FS LASIK skær man med en laser.

Fordelen ved denne metode er er at du ser klart efter få minutter, og ikke skal vente helt op til en uge. Ulempen er så at der er skåret i øjet og i worst-case kan de springe op (vi snakker udover en klippeafsats med en airbag i hovedet, hvor du alligevel vil dø)

SMILE Øjenoperation
SMILE metoden (SMall Incision Lenticular Extraction) er den nyeste af ovenstående metoder. Her skær man stadig i øjet ligesom med LASIK og FS LASIK, men en væsenligt mindre snit. Metoden er stadig meget ny, og der er derfor ikke registeret så meget information om denne endnu.

Linseskifte / RLE / ICL
Ovenstående er ikke noget vi vil komme så meget ind på her, da denne guide primært handler om øjenlaser. Metoderne bliver sjældent også benyttet på yngre mennesker, men eller har det primært 50+ som målgruppe. Metoderne handler om at man “Skyder” linsen i øjet i stykker, suger denne ud og erstatter den med en anden, bedre, kunstig linse.

4. PRIS PÅ ØJENOPERATION

Når du har besluttet dig for at du gerne vil have en øjenoperation, og måske har kigget på nogen metoder, så vil du automatisk også komme til et sted hvor du vil begynde at kigge på priser.

Øjenlaser operationer kan fåes fra 10.000 kroner og op til omkring 35.000 kroner – og hvad er så forskellen.

10.000 – 17.000 kroner – Her skal du ofte enten til udlandet for at få operationen. Hvis du finder en sted i Danmark som laver disse operationer, så skal du undersøge godt og grundigt om der er andet du skal betale for og om alle undersøgelser og kontroller er med i prisen. Er det en ældre lasermaskine som benyttes, hvor mange operationer har øjenlægen lavet etc.

Billigt behøver ikke at betyde at det er dårligt, du skal blot huske at undersøge tingene godt. Øjenlægernes Center kørte f.eks. et godt tilbud på SMILE Øjenoperation til 17.500 kroner.

17.000 – 25.000 kroner – Det er i dette rum at du ofte finder en fornuftig øjenlaser operation i Danmark. Prisen afspejler steder som har råd til at betale deres udgifter, har styr på deres forsikringer og har en nyere laser.

25.000 – > kroner – Hvis man som øjenlæge vil have det nyeste udstyr til at lave øjenlaser, så koster det ofte mange penge og der er kun patienten til at betale.

Prisen på en øjenlaser operation behøver ikke at afspejle kvaliteteten af denne, hverken den ene eller den anden vej. Du skal undersøge markedet, finde den operationen som du syntes bedst om, og koster den lidt mere end de andre metoder, så spar de ekstra op. Lad aldrig prisen være afgørende når vi taler om en øjenoperation. Aldrig!

5. VALG AF ØJENKLINIK

Når du har fået styr på alle de andre ting, så skal du til at vælge en øjenklinik, og hvad er det så du skal kigge efter her?

Fremfor alt, så skal du sørger for at du selv føler dig godt tilpas på stedet, med klinikken og personalet.

Du skal altid spørger dig selv:
– Hvordan ser deres hjemmeside ud? Laver de andet end øjenlaser?
– Hvordan er lokalerne, er de en øjenoperation værdig?
– Svare personalet på mine spørgsmål?

Ting du kan tjekke:
– Kender jeg nogen som har fået en øjenoperation der?
– Hvordan er de vurderet på Trustpilot?
– Hvor længe har de eksisteret?
– Er øjenlaser deres speciale?

Når man skal vælge en øjenklinik til en øjenoperation er det vigtigt at man føler sig godt tilpas, det kan ikke siges nok. Er stedet rent? Er det en gammel lasermaskine med håndsving? Er det blot et weekendprojekt en øjenlæge har ved siden af for at tjene flere penge?

6. FORUNDERSØGELSE TIL ØJENOPERATION

Det første rigtige skridt mod at få en øjenoperation, er når man kommer til forundersøgelsen eller konsulationen som nogen kalder det.

Forundersøgelsen til en øjenoperation er nogen steder gratis og andre steder koster den et mindre gebyr på 500 kroner. Når der nu står mindre, så er det fordi at du skal opveje det mod at du skal have en øjenoperation til over 20.000 kroner, så er 500 kroner måske givet godt ud for en forundersøgelse.

Nogen steder giver man forundersøgelsen til en øjenoperation gratis væk som et led i markedsføringen, andre steder tager man det mindre gebyr for at virke mere neutral. Der er ikke noget som er mere rigtigt eller forkert i den forbindelse.

Som udgangspunkt er det en god ide at booke forundersøgelse på 3 forskellige klinikker, så man på den måde for prøvet nogen forskellige steder af og høre hvordan de svare på de forskellige spørgsmål. Det er max. 1500 kroner for 3 forundersøgelser, hvilket må siges at være givet godt ud for at beskyttes ens øjne.

De fleste steder vil du opleve at du vil blive drypper med nogen dråber som udvider dine pupiller. Dette er ofte en optiker som vil gøre dette (du møder ikke andre til din forundersøgelse), og denne gør det under ansvar fra en øjenlæge. Det kommer til at lyde utrolig farligt nu, det er det på ingen måde – du skal blot vide at du har lov til at bede om at det er øjenlægen som gør dette.
Når du har fået dråberne og der er gået lidt tid, så vil dine øjne kunne måles mere præcist og efter en døgn vil se helt normalt igen.

Dine øjne bliver lidt mere følsomme for lys, så husk solbriller – vi tager den lige igen – husk solbriller!

7. FORBEREDELSE TIL EN ØJENLASER OPERATION

Når du har været til dine forskellige forundersøgelser, så skal du besluttet dig for hvor du vil have lavet din øjenoperation. Dette forudsætter naturligvis også at du er blevet erklæret egnet til en operation. Det sker desværre i nogen tilfælde at man ikke kan lave en øjenoperation på folk.

Her er det vigtigt at du husker at spørger ind til hvorfor! Hvis den ene klinik siger at din hornhinde er for tynd og du derfor ikke kan få LASEK – mens den anden klinik som også laver LASEK siger du sagtens kan, så må du lige gøre op med dig selv om du er villig til at tage risikoen, hvem du stoler mest på og evt. undersøge hvad konsekvenserne er.

Derudover er det altid godt, uanset hvilken type operation man får på sin krop, at tage et par dages fri efterfølgende. Vælger du en metode hvor du kan se normalt efter 30 minutter, så tag alligevel et par dages fri og giv din krop ro til at slappe af.

8. ØJENLASER OPERATIONEN

Dagen hvor du skal have din øjenoperation er kommet. Du er med sikkerhed pokkers nervøs eller spændt. Hvad skal der ske? Vil det gå godt? Gør det ondt?

Før du ved af det, så er din øjenlaser operation overstået. Når du kommer ind på selve operations stuen, så ligger du ned og får en spænde på øjet så dette holdes åbent. Herefter vil du kigge op i en grøn prik – du vil intet mærke eller se, og efter få sekunder så er det hele overstået.

Det lyder meget enkelt – og det er det også.

En øjenlaser operation er et yderst simpelt indgreb for øjenlægen, og maskinen er indrettet på en måde så den hele tiden holder øje med dig.

9. EFTER EN ØJENOPERATION

På selve dagen for din øjenoperation vil du ofte komme ind og slappe lidt af efter operationen. Ved de fleste metoder vil du også efterfølgende få en bandage linse på dit øje, som vil beskyttet dette. Alt efter hvilken metode der er benyttet vil du enten skulle op dagen efter eller nogen dage efter og have taget linse af – ligesom at man vil kontrollere øjet.

Du vil måske i en periode efter operationen mærke noget ubehag, men dette er i de fleste tilfælde noget som du har en forstilling om. Det er sjældent at nogen rent faktisk går galt, men vi har som menneske nemt vil at forstille os at øjet er ved at falde ud eller noget andet frygtligt.

Du skal nu det næste halve til hele år igennem nogen løbende kontroller, ofte er det 3 kontroller i denne periode. I de fleste tilfælde vil din øjenlæge automatisk indkalde dig, og ellers sørg for at hold øje med dette – nogen øjenklinikker fraskriver sig nemlig garantien hvis du man ikke overholder disse kontroller.

10. RESULTATET

Hvad er det så du kan forvente bagefter?

I de fleste tilfælde vil du kunne se ligeså godt som du så med briller eller kontakt linser. Når det er formuleret på dette måde, er det fordi at et menneskes normale syn er 120%, men de fleste med briller eller kontakt linser ser måske kun 80% med disse – og dermed vil man også kun kunne se således efter en øjenoperation.

Tak fordi at du læste med så langt, og husk nu at det er dine øjne og din krop – så undersøg tingene godt.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_wp_text]
[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]