Uanset om du ønsker en øjenlaser eller en RLE øjenoperation, så har du formenlig på et tidspunkt hørt noget omkring en gratis øjenoperation. Det lyder meget simpel, men tingene er desværre ikke så lige til, og slet ikke da det foregår via det offenlige.

De fleste mennesker som ønsker en øjenlaser, gør dette af kosmetiske årsager. Du er måske træt af at tage linser på hver morgen eller at brillerne dugger hver gang at du skal indenfor, men det er desværre ikke nok til at man kan få en øjenoperation gratis.

Når du i det offenlige har mulighed for at få en øjenlaser øjenoperation, så er det fordi at man at nødvendige årsager skal kunne tilbyde dette. Det vil sige at hvis du har et job hvor du ikke kan bære briller ELLER kontakt linser, så kan du være kandidat til en gratis øjenoperation. Det kan være at du er røgdykker hos Falck, og ikke kan bære briller under hjelmen eller linser som tørre ud, i sådanne et tilfælde vil du være kandidat til at få en øjenoperation gratis.

Den anden gruppe som har mulighed for at få tilskud til øjenlaser, er folk med høje styrker. Dette sker fordi at når man kommer over/under en hvis styrke, så er det ikke længere så komfortabelt at bære briller. Derfor har man mulighed for at få betalt sin øjenoperation og dermed komme ned i styrker, eller i bedste tilfælde slippe helt for briller og linser. Dette kan dog sjældent lade sig gøre at fjerne styrken helt når man kommer op i disse styker.

Ingen frit-valg
Det som man skal huske når man får sin øjenoperation igennem det offenlige er de vilkår som følger med. Er der lang vente tid, så er der ingen frit-valg ordning da din operation ikke er nødvendig, og du kan dermed også kun få din øjenoperation på det sygehus eller den klinik som du bliver henvist til. Dette gør også at du ikke kan vælge metode selv, og dermed er begrænset til LASEK, LASIK eller SMILE Øjenoperation.