En øjenoperation er en stor beslutning, og noget af det som flest mennesker har tanker om, er smerten. Gør en øjenlaser operation ikke ondt, kan man ikke mærke laseren og hvad med bagefter.

Vi har sat Jesper Larsen i stævne, for at finde ud af hvordan hans FS LASIK operation gik, og hvad han gjorde sig af tanker. Jesper er 27 år gammel, arbejder til dagligt som pædagog og bor i Charlottenlund.

Jesper, hvad gjorde du dig af tanker inden operationen omkring smerte?
Jeg havde rigtig mange tanker omkring specielt smerten, og specielt lige efter forundersøgelsen hvor jeg fik beskrevet selve øjenoperationen. Jeg tror det handler meget om at optikeren var rigtig god til at beskrive hvad der ville ske under operationen, og det var måske lidt mere end mit sarte sind kunne klare.

Dertil så havde min kammerat et par år inden fået en LASEK øjenoperation, og hans beskrivelse skræmte mig virkelig. Han havde smerte mange dage efter øjenoperationen og han oplevede det som at han havde fået en sandkasse i øjet.
Optikeren fortalte mig ved forundersøgelsen at jeg ikke ville opleve det samme, men lige der havde jeg meget svært ved at forstille mig at det kunne være sandt.

Hvordan var det så rent faktisk?
Ha ha, jamen det var faktisk slet ikke så slemt som jeg frygtede. Under forundersøgelsen mærkede jeg slet ingen smerte, da der her kun blev undersøgt og målt ud til min øjenlaser.

Under selve operationen havde jeg fået en berorligende pille, ligesom at jeg havde fået nogle øjendråber. Der lugtede lidt af flæskesværd (brændt hud) i et par sekunder, men det var vist også den største smerte som kan beskrives.

Efter operationen kom det som jeg var mest spændt på, da min kammerat med LASEK sagde at han her havde større smerter end nogensinde før. Jeg oplevede ingen smerte! Som i ingen smerte!

Ville du gøre det igen?
Helt klart, uden tvivl!