1. Er du parat til at tage risikoen?

Der er altid en risiko ved en øjenoperation. Er der en øjenlæge eller øjenklinik som fortæller dig at de laver en øjenoperation uden risiko, så lyver de – og så er de helt sikkert ikke de rette til at lave din øjenoperation.
Ligesom ved alle andre operationer er der også ved en øjenoperation en mulighed for at noget kan gå galt – selvom der ikke findes nogen dokumenterede tilfælde af folk som er blevet blinde.

2. Er øjenlaser den rette øjenoperation for dig?

Når du skal ud og vælge metode til øjenoperation, findes der et hav af muligheder. Hver øjenlæge eller øjenklinik har valgt netop deres metode udfra den overbevisninger om at denne er den bedste.
Det første du skal finde ud af, er om øjenlaser er den rette metode for dig – eller om du skal have en helt anden type øjenoperation.

3. Hvor meget vil du betale for en øjenoperation?

Den øjenoperation som koster mest, er ikke nødvendigvis den som er bedst for dit øje. Derfor skal man heller ikke blot tage den metode som er nyeste eller som koster mest. Undersøg markedet, tage nogen forundersøgelser forskellige steder, og find ud af hvilken metode som er den optimale for dig.
Først herefter kan du sætter dig et budget for hvor meget du vil bruge på en øjenoperation.

4. Kan du få tilskud til din øjenoperation?

Når du skal ud og have en øjenoperation, er det vigtigt at undersøge dine muligheder for at få tilskud til en øjenoperation. Nogen gange kan du få din øjenoperation gratis, eller helt gratis er den jo ikke, da det blot er det offenlige som betaler. Du kan læse mere om mulighederne for tilskud til en øjenoperation her.

5. Hvad hvis øjenoperationen ikke virker første gang?

Ligesom med alle andre operationer, så er der nogle tilfælde hvor man ikke rammer rigtigt første gang. Det betyder at man nogen gange skal igennem en øjenoperation flere gange, og det er vigtigt at gøre op med sig selv på forhånd om man ønsker dette – det er nemligt ikke muligt at få pengene tilbage i sådanne et tilfælde.

6. Vil du have lavet din øjenoperation i udlandet?

Tyrkiet, Sverige eller Polen – allesteder er det efterhånen muligt at få en øjenlaser øjenoperation. Det er dog værd at undersøge mulighederne for forundersøgelse, efterkontroller, garenti etc. inden man får en øjenoperation i udlandet.

7. Gør en øjenoperation ondt?

Ja, på et eller andet tidspunkt vil opleve noget smerte – prøver nogen at fortælle dig noget andet, så lyver de. Smerten ved en øjenoperation er meget forskellig alt efter metode, maskine og behandling. Dertil skal det også ligges at vi mennesker oplever smerte forskelligt – dog taler vi ikke en smerte som ligner en fødsel eller noget i nærheden.

8. Er der garanti på din øjenoperation?

Ofte vil en øjenklinik fortælle dig at de naturligvis har 2 års garenti på din øjenoperation, men du skal sørger for undersøge hvad denne indebære. Ofte kan klinikken ikke love dig en 0-styrke eller at dit syn bliver stabilt. Derfor vil de ofte sige at de kun kan give dig samme styrke som du har med briller.